Tutorial


Okay dengar sini ,Mungkin kod tutorial kita sama but doesn't mean i 
copy tutorial you okay ! Lagi satu ,do credit me if you're taking any tutorials from this list ,
make sure you credit okay ? i know which one is mine xD so copycat >better watch out ! 


    Freebies
    Baca sini untuk maklumat lanjut . Pasti menjadi ;3

    Cara-2 nak jadi famous and follower banyak 

    Copying my tutorials without credit ?

    Tutorial saya berguna ? Sila tekan LIKE :) 

        67 comments:

        Love Bieber said...

        heyya i nak request leh? macam mane nak tau macam mane nak buat backgrond post and gadgets nie? ala yang ada bintik2 tu..

        Apit Biebs said...

        oh . macam ada background dekat body ea ? will do :)

        izzαti A ✿ said...

        hye hye. nak tanya, macam mana buat kotak komen macam ni? lawaaa. :D

        love your lie :) said...

        salam , apit camne na wt smile yg cm apit nei law na post t dea ade smile yg cute2 , cm shoutbox smile :) . law biase die ade gmba =..= biase , apit nye comel . HAHA

        Scha Dayanti ♥ said...

        nice tuto lah apit :)

        LykkaMoko™ said...

        thanks for all tuto :)

        Natasha Nurizati said...

        hyeee apit nak tanya , mcm mana u buat emoticon comel2 tuh dalam post . i dah buat , tp bila post nnt dia jadi jarak2 , mcm pelik je . try tgk contoh nih : http://dirtylittlesecrets93.blogspot.com/2011/02/tak-perlu-sedih-chill-ok.html#comments

        thanks :)

        Syira said...

        Apit, Syira nak tanya, kenapa erk blog Syira bila letak cursor je dia tak jadi apa-apa. Jadi macam cursor biasa je, no changing. Boleh tolong tak? Kalau tak boleh tak pe. :)

        Kim Kimmy said...

        apit , tau tak camne nak letak copyright guna gambar sendiri ?

        nurul atiqah said...

        Apit cam ne nak buat bile cursor pergi dekat header ade blink-blink ?

        ezzah said...

        apit . nak tnya . tau tak mcm mana nak disable kan org copy gambar . even tekan kat gambar tapi tak bukak dekat new page sebab mmg da disable . macam kat blog saya . huhu . da tak ingat mcm mana sy buat . tau tak cmna ? :) btw , tuto kamu best :)

        Hafizah Jamilah :) said...

        apit , nak tanya . mcm mn nak buat blockquote mcm apit ? border first atas warna biru pekat bawah biru cair . bile kena cursor atas warna biru cair bawah warna biru pekat . help please .

        nina said...

        Gilalah kalau takberguna!
        Banyak kot tuto :)
        Thanks tau! hihi

        daydenk farah said...

        SALAM APIT.

        mcm mana nak buat gambar yg comel2 dkt sidebar something about me tuh ? contact me. a.s.a.p! :')

        Natasha J. Gibreld™ said...
        This comment has been removed by the author.
        Afiqah Amirah Mohd Azilan said...

        HELLO APIT,

        Ika nk tnye,mcm mne nk wt klndr mcm apt?Klu kte tkn kt mne- mne nmbr,die akn kuar post/entri yg kte dh wt...Pliz ajr...Klu dh,inform kt fanpage Ika,ye?TQ...

        (harap Apit bleh tolng)

        Pinkyy Ieqa Diaries :) said...

        heyy. hye. nk tnya. apit dapat background lawa macam ni kt mana ha?
        boleh bgi freebies link-link background lawa-lawa ?

        Shupa Yunie ;) ! said...

        Nk request tuto rapatkan header dekat body boley tak ? Untuk minima template.

        Yasmin ❤ said...

        Yunk .. Nie akak nak tanye .
        Cane ek nak buat header punye tulisan tue .. Adek gune ape ek ? Ade bayang n border puteh sekeliling text kt header tue cne nak buat ek ? Alamak . segan pulak bile mnx tlg kat dak umo bawah akak ni . Hahah . Hope boleh bagi tunjuk ajar ye budak . :D

        son eun nim said...

        scroll box untuk widget takde ea ? hope apit boleh tolong ~ :)

        Winnie The Qieyla said...

        SALAM . bley tnye taak ? cm ne ye nak bwat header tu dekat dgn posting . bley tlg tak ? mcm blog nie laa . k please

        ayu said...

        apit .. ape yg sy copy paste x jd.. mcm mane nyhh ??!! bole tolong ??

        elmolove said...

        Apit, macam mana nak buad if kita tekan button follow to, then dia keluar gambar orang yg dahh follow kite ? Ajar kan boleh? Thanks

        elmolove said...

        Apit, macam mana nak buad if kita tekan button follow to, then dia keluar gambar orang yg dahh follow kite ? Ajar kan boleh? Thanks

        Anonymous said...

        apit,ajar cara nak buat doodle.kena download software apa?

        Anonymous said...

        hey apit,, bdac yg mengong tye soalan,, sume nih kne byar ea??

        SyidAziz said...

        apit apit apit :) nak tnya nie , mcm mna nak hilangkan ' Warning: Something's Not Right Here! ' nie ? x cun la bukak link blog keluar tuh . what to do ek ?

        Ainaa Bieber :) said...

        nak tanyer..yg wajib dibaca tu mcm mae nk wat

        rliya lyanna said...

        apit ! mcm mne nk buat mcm taggie , banner , like it . yg mcm kotak kaler pink lpas tu ade cake tuu .

        Emma Akhma said...

        hello ! saya na RQ mcm mna awak centerkan gadget2 tu ya ? mind to reply . thanks

        Anonymous said...

        apit ! nak tanya . macam mana awak buat sidebar gadget 'ME' tu . macam mana awak kasi center tu gambar and sekali ada ayat2 di bawah . mind to reply :))

        ♥monster♥ said...

        Hey Apit, nak request boleh? Macam mana nak buat bila cursor menyentuh dkt link kuar 'something' like a shadow warna kuning mcm apit punya tu?

        #thankyou :)

        marfifudin said...

        nice :)

        SuperSyax said...

        suka tuto awak. hahaha. thanksaa lot

        Firda Yuanita said...

        request tutu tentang cara memisahkan sidebar dan post body , minima template :) thx yaa

        Anis Dayana said...

        mcm mne nk buat top button mcm you :D thanks

        ZureenDomolixious ♥ said...

        Macam mane nak tukar colour link untuk Denim Template yeeaa ? =='

        Yeen said...

        Hey apit buat lagi tak edit blog? egt nak tlong apit editkan,

        asa said...

        macam mne nk rapatkn header ngn body?
        biar die mcm bertimpa siket.,
        tolong ea:))

        asa said...

        macam mne nk rapatkn header ngn body?
        biar die mcm bertimpa siket.,
        tolong ea:))

        Farah Hanis said...

        thanks for the tuto k :D nanti buat lagi, lalala ^.^

        farhana said...

        apit,nk tnya..mcm apit bt scroll kt blog apit ni??contoh,kalau nk nk ke bwh...tekan belah tepi nye...ala...yg warne pink tuh...tolong ajr blh??

        saza najiha . said...

        hye hye hye :)i nak request . mcm mne awk buad sidebar title tuh dgn post title tuh ?

        norazwa said...

        apit..tolong ajar cam ner nk wat background comment yg mcm ni..

        hanem said...

        thanksyou for the tuto's yeaa :)

        Amalina said...

        Apit, request tuto boleh? mcm mana nak buat bila hala kat link, ada benda mcm round keluar. Hijau pekat tu, harap faham, hihi :)

        farah said...

        Hebat arh tuto kau !

        noor natasya sarbini said...

        hye:))nk request bole? cmne nk capture the whole gmbr webpage?
        btw,tuto gempk lar~

        adam izzuddin said...

        bleh x wat tutorial camner nk wat sidebar dan post berpisah mcam awak punyer????? saye punye blog jd x cantekk rrr bile dipisahkan......

        http://adamtakeru97.blogspot.com/

        zaza said...

        Apit. I need your help. Macam mana nak ada border dekat blog post kita ni? Agak macam apit punya juga lah :)

        Atiqah Mu'az♥ said...

        Mcm mana apit asingkan sidebar dgn post eh ?

        airel chan said...

        thankz blog kamu sgt membantu.
        (^^,)

        Nurul Asyiqin said...

        salam , apit boleh tak buat tutorial macam mana nak buat bacground kat setiap title yg wrna hijau kat sidebar tu . harap-2 boleh lh buat tutorial ye .

        Syazana Najwa said...

        ANA nak cursor sparklinggg

        Syazana Najwa said...

        ana nak cursor sparkling

        eiYa lolliPop pOlkadot said...

        Apit , nak tanye nehh . Caner nk letak header pakai gamba kite erk..?

        eiYa lolliPop pOlkadot said...

        Apit , nak tanye nehh . Caner nk letak header pakai gamba kite erk..?

        syafiah said...

        Thanks for the tuto :)

        muna hidayah said...

        hey ;) thnk's 4 de tuto :D

        Anonymous said...

        Hello, nice blog . Btw, I was wondering macam mana nak buat twitter bila kita tweets tu keluar dekat blog kita tu?

        Hanalicious said...

        hey you :) I guna some tuto(s) utk edit blog k? Thx :)

        masz said...

        apit..!
        saia ad amix cdket andanyer brunx at tut0rials awx..
        kl0e awx na ten0k ap yunx saia da amix..
        awx leyh ten0k at bl0g saia..
        tengs f0r da gadget key..;)

        lilstrawbewee said...

        apit gna template jenis apa ea ? mcm mna nak buat navigation mcm apit tu ?

        Babe Jia Er said...

        mcm mne nk letak gambar profile???..
        I'M NEWBIE..

        Ohh ila's said...

        Apit . Macam mana nak buat kotak comment macam apit ? :D

        [t]eci[k] said...

        vrrooomm2 .
        uyt apit .. kite pun nk jdik famous cm awoq .. haah :S
        nk minx credit ... nk copy tuto ley ,, pape pon talkie at cBox k ?

        Pu3 Bibah Cun Melecun said...

        macam2 tuto ade...best..

        http://pu3bibahbibot.blogspot.com

        Subscribe