tutorial #27 : double underline

Kita bako jee , bako jee
Okay guys , Nmpak x ayat kat atas tuh ade macam line dekat bawah dia ? thats what im going to teach you , *cehh , bajet speaking ja ,
Benda ni memang penting untuk basic blogging ya kerana sesuai digunakan untuk backlink or link kan something , ataupun maklumat dalam sesuatu entry ,
Okay , Mula mula pergi dashboard :65: design:65:edit html:65:
Then tekan ctrl+f serentak takpun F3 .
And cari kod ni
/* Header

and pastekan kod ni kat atas dye
u {text-decoration:underline; border-bottom: 2px double #B404AE;}

Okay da paste ? good
Lepas tu tekan Save template :face69:
Nak tukar warna ?pergi sini .
Taknak double ? boleh tukar dotted , or dashed .
Cara nak pakai ?kalau yang pakai update editor tuh just higlight kan je perkataan tu and tekan simbol U .Okay daa

8 comments:

syifa insyirah said...

thankss apit :DD

Alia Afifah said...

kenape tak jadi ehh ?
or double underline nihh untuk template tertentu je? macam template denim ke ?

Apit Biebs said...

@Alia AfifahEh takda la .dulu masa apit pakai template minima pun okay ja ? Em . Cuba try lagi . maybe ada kesalahan masa nak publish post kot ?

Maria :) said...

thanks a bunch apit! xD

Shupa Yunie ;) ! said...

Thanks :)

Dina Zulaika said...

Kenapa tak jadi ekk ? Dah try dua kali

liyanarahman said...

Thanks apit :)

Nur Dania Batrisyia said...

double underlined 4 ?

Subscribe