tutorial #50 : Bigger text link

Wahh dah masuk tutorial yang ke 50 la , tak percaya da buat sampai 50 tutorial . Huhu
Okeh tutorial ni direquest daripada cik nadiah . Dia tanya macam mane nak buat kalau kita letak cursor pada link then link akan membesar . Aku tak pakai benda ni dekat blog aku okay . Tapi disebabkan cik nadiah terlalu ingin kan tutorial tersebut so meh sini aku ajar .


1Dashboard > Design > Edit html

2Ctrl+f serentak and copy code kat bawah ni .Ctrl+c untuk copy
font-size: 12px;
font-weight: bold;
text-decoration: none;


3Yang 12px awk boleh tukar dengan size yang awk suka . Makin besar nombor tuh maken besar la link awak .

4Paste kat bawah a:hover k

5Kemudian save la .Jangan lupa like k
:156:

4 comments:

NOR NADIAH MOHD MUBARI said...

Thank You so much Apit :)

Apit Biebs said...

@NOR NADIAH MOHD MUBARI welcome ,huhu

Raja Syifaa Raja Aqil said...

nk tnye ni , kan kne tekan ctrl+f , kn nk kne cari pe yg ade at dlm edit html 2 . nk cri pe ?

Wanaa Nana said...

macam mana kalau dah tak nak bagi link tu membesar? O.o

Subscribe