tutorial #41 :Background at body


Okay .Tutorial ni direquest oleh Love Bieber .Cehwa . Nama masyukk gitu .Harhar .
Title tutorial ni apit tiru afiq . Haha . By the way . Apit punya code lain okay . Takut korang x jumpa korang pergi tengok tuto afiq .

Dulu apit ada pakai code background at body ni tp da tukar . Buat yang biasa je . Hee .
Okay jom start

1Mula-mula korang pergi dashboard>design>edit html
2Tekan Ctr+f serentak
And carik code ini #content-wrapper {
3Paste kan ni dekat bawah dia
background : url(Url image);

4Then carik #main-wrapper {
Sama macam dekat atas tadi .Paste ni dekat bawah dia background : url(Url image);
5Kemudian carik #sidebar-wrapper {
And paste background : url(Url image); dekat bawah dia macam code-code diatas tadi .
6Tukar Url image tuh dengan background yang korang nak . Kalau boleh tak payah bubuh background yang jenis terlalu bercorak . takut orang tak dapat baca :)
7Click Save template and now you boleh preview jadi ke takhaha

6 comments:

Nadhira Aqilah said...

apit, cuba bukak blog saya ni.
http://nad-nadstory.blogspot.com
kenapa jadi macam tu ya?

nadnyot said...

awww<3 thanks apit :D

nadnyot said...

aww <3 thanks tau apit . hihi

bumbumeyh said...

apit , knpe xjumpe kod tuh ? dh byk kaly cube , expand widget pun dh tekan , xjdy ape-ape pum :'<
help pls *bls kat shout box sy okay ? mekaseh :>

Wanaa Nana said...

yeah!!! its working.. thank you apit! :D

L!$a {@_@} said...

apit . saya pon takjumpa kod tuu . dah penatt carik .nak buat cmne ni ?

Subscribe