tutorial #34 : template macam apit

 hai , ada orang tanya apit macam mane nak buat header tuh takde background kat belakang dia , even da buat transparent dekat gimp or photoshop , jawapan nya ialah apit pakai minima template ,kalau nak pakai template macam apit ni tngok gmbar dibawah

Okay ? Paham . Kalau pakai denim dia akan terus transparent background dia ,
Masih ada background putih kat belakng dia ? takpa 
 korang carik kode ni ,
#content-wrapper {
delete code yang ada kat bawah dia macam ni
background-color: $mainBgColor;
then kalau nak delete border yang ada keliling header tu .
carik kode ni #header-wrapper {
delete code yang macam ni yang kat bawah code tadi
border:1px solid $bordercolor;
and carik kode ni #header { , sama jugak . padam code yang ada kat bawah dia macam yang kat atas tuh.
Okay . senang je kan ? rasa nya pakai denim lagi senang , terus transparent dekat template designer :)
creds ;nazihah




11 comments:

omarul rizwan omar said...

tenks apit :)

cute gurl'z said...

cm mana nk amik???xfhmmmm

Dawia♥HoneyPutrie♥ said...

dik cemana nak besarkan lebar width body? adjust katmna?

Apit Biebs said...

@Dawia♥HoneyPutrie♥Akak teka Ctrl+f serentak and taip width . Nanti dia bagi contoh 760 , akak tukar la

ilya zulaikha said...

Yay! thanks Apit! dah jadi dah! :3

Amirul Akmal Khalid said...

macam mana nak cari background??

KhairunNisa' said...
This comment has been removed by the author.
Atiqah Mu'az♥ said...

apit guna template apa eayy ?

Wanaa Nana said...

thank you apit. :)
help me alot!!

ain nur salehan said...

tak jadii la ;(

✿♥deEevuittOn‎‎♥✿ said...

Thanxx sgt , membantuu :D

Subscribe