tutorial #37 : Wishlist


Hi korang .Even tak selalu online , apit tak nak hampakan orang yang request tutorial ni okay ,
So rasanya tutorial ni da lapuk kot ? , maybe ada orang yang tak tahu lagi kan ? Okay jom mula .

1Mula-mula log in :65:dashboard:65:edit layout:65:Add a gadjet:65:Html javascript

2Copy code ni and paste dekat html javascript okay

3
<form name="myform">
<input name="mybox" value="wish" disabled="disabled" type="checkbox">wish

<input name="mybox" value="wish" disabled="disabled" type="checkbox">wish

<input name="mybox" value="wish" disabled="disabled" type="checkbox">wish

<input name="mybox" value="wish" disabled="disabled" type="checkbox">wish

</form>


4wish tuh korang tukar dengan impian korang , and disabled kalau impian korang x tercapai lagi ,kalau da tercapai tukar dengan checked :)

5Picit save ! And tengok hasil nya okay :)

8 comments:

Zixie =) said...

hye , erm , knape i buat xjadi mcm u ? i mean , xteratur , mcm u straight ke bawah semua tapi i buat x ,

Apit Biebs said...

@Zixie =)you kena pandai main code . try susun dia .or buang space ke ?

b u d a x g e m o k said...

knapea xbolehh copy code ?

Apit Biebs said...

@b u d a x g e m o k Ctrl+C serentak

Ainaa Alia said...

tak jadi , hmm :(

Ainaa Alia said...

mcmmne nk buadd dy ke bawah ?

lynn onew said...

Macam mana nak buat dia macam tick tick tuu?

Anonymous said...

hye , knpe tak jadi eyh ?

Subscribe