tutorial #31 : Menukar Shoutbox Smiley

Okay .Malas nak cakap panjang . Just ikut ja arahan gambar ni .Mula-mula pergi sini . then log in .kalau takda sila register okay . Then lepas da log in akan terus keluar gambar macam kat bawah ini .Then tekan yang smiley tuh .



1 . Untick kan .
2 .Pergi carik gmbar atau emoticon dekat mane . kalau tak tahu pergi sini . Lepas tuh amek Url gambar korang and pastekan dalam kotak smiley image Url tuh . Yang kat kotak code tuh korang letak perkataan or simbol smiley . kalau dorang tulis perkataan or simbol tu dekat shoutbox korang . automatik terus akan tukar jadi gambar yang korang nak . Buat la sebanyak mane yang korang nak k .
3 .Lepas tuh korang tick kan kotak yg no 3 tuh . Tick semua sekali la senang kalau korang da siap .
4 .Terus save setting . Okay .

Nak smiley kawaii ? Okay .apit bagi korang beberapa smiley comel .

:face64:
http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/face64.png

:face68:
http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/face68.jpg

:face51:
http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/face51.jpg

:face19:
http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/face19.jpg

:10:
http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/010gif.gif

:11:
http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/011gif.gif

:69:
http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/069gif.gif

:face59:
http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/face59.jpg

:67:
http://i805.photobucket.com/albums/yy331/momoirobox/clickable%20smilies/067gif.gif


Tuh je la . Nak lagi ? Carik sendiri . -,- . Hee ., k assalamualaikum

22 comments:

- Khairiyah - said...

Thanks sbb buat tutorial :D Saya ambil ye smiley2 kawaii tuh :D Thanks A Lot ! Terima Kasih :D

mynameisapit said...

@- Khairiyah - Kerja saya ,ambik la .Welcome .

♥ syafiqah sanusi ♥ said...

Thanks dude ! Amat dihargai :)

Apit Biebs said...

@♥ syafiqah sanusi ♥ Hahah , welcome , :)

sofiyyah nizar said...

dude, apa nak search dekat photobucket smiley cute tu. tak jumpa punn

Nur Dayana said...

saya ambil ehh ? :) thank you . ^^

Purpleo_93 said...

thanx a lot apit...^_^
kalo free jengahle blog akk..
http://nurulnabila2108.blogspot.com/

EYRA RAWR ! said...

wah. thanks for tutoo. its helping me :)

nabila najwa♫ said...

thanx yaw~
:)

indah saqinah said...

thanks ^^

Fishy Cat said...

Saya amik smiley tu. TY :D

rockgirl_syaz said...

Saya ambik sume blh!? x kesah kan :) thx

zatie razak said...

zatie amik jugak yea ;)

noratika.. said...

Thanks sgt2, apit! Merata blog cri toto nie! :D

emy zulaiha said...

thanx wat tutorial neh. emy ade pakai siket yg kawai tue =)

Wani Ahmad said...

Thank you :')

syafiqah :) said...

wahh ! thx ;D

Mie Lyz Neko said...

amik satu yea! thanks!

Raja Afeeda Hanim said...

thank.

Raja Afeeda Hanim said...

thank :)

masz said...

tengz A P I T..!

Wan Nabihah said...

thanks..minta semua yew.. =3

Subscribe