tutorial #11 : Facebook Like button

Disebab kan aku masih boring and alang2 korang da buat note post tadi ape kate korang buat like button sekali sebab like button amat penting ye adik-adik . HAHA .
Okay ,mula mula pergi kt Design > Edit html > Tick Expand widget templates
and carik kod ni
<data:post.body/>

and silakan la paste kod yg akan diberi ini selepas kod di atas
<iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>


kemudian Save ! And jngan lupa picit button Like apit jugakk k ! :)
ps : kalau korang nak like button berapa diatas note post silakan paste kod like button diatas kod note under post .and kalau nak ia timbul dibawah note post maka silakan la paste kod like tersebut dibawah kod note post .

10 comments:

icebatu said...

tq!hehehe

Apit Biebs said...

@icebatuwelcome . hohoh

Aqila :) said...

Thanks alot :)

dibebel oleh nana said...

thnz :)

itz all about me said...

jadi... :)..tq dik...

amna said...

ambik ni.thanks a lot!

Ejan said...

TERIME KASIH~SUCH A BIG HELP 4 ME ^_^~V

Budak Suka Merepek ♥ said...

Thankyouuuuuuuuuu :)

RynaKhairy said...

apittt . thanks yayaay :)

Didinana said...

apit , kalau untuk old template macam mana pulak erk ?

Subscribe