Tutorial float Likebox

Hi dan salam aidilfitri . Ecehwa . Raya pun belum lagi . Hihik . Korang rasa korang akan update blog ke bila raya nanti ? Haha mesti otak tertumpu dengan makanan je -___- kesian blog . Hikhok*gelak kambing xD

Aku tengah sahur nihh . Boleh pulak online ==' Jangan contohi ye sikap saya ni . Makan kalau tak depan tv atau facebook mesti tak sah . LOL . Sorry kalau korang baca post ni siang karang . Aku post nih pagi-2 okay

Okay benda ni aku tengok kat blog MAS , siapa tak kenal Mas Ahmad Safwan ? Tipu beno lah kalau korang tak kenal dia .Baek korang quit je dari dunia blogging ni .Haha just kidding . Jangan buat betul-2 tau ! Aku bergurau saje , hihi ;D Btw Dania dengan Adik Sarah yg tanya :)

Okay mula-2 korang pergi website nih www.kakinetwork.com


1.Lepas tu korang tengok kat navigate menu dia ada tulis 'WIDGET' . Korang click benda tu okay


2.Kemudia korang tekan pada Likebox FBFan . Macam dalam gambar tu ? Korang boleh nampak kan ?


3.Korang ikut step seperti dalam gambar diatas , masuk kan username fanpage korang , bukan username profile fb korang tau ! Selalu nye ada nombor je kan ? So kalau takde korang buat username fanpage korang .Click pada link warna biru tu , and ikut step dia okay , :)


#Okay ini contoh username fanpage blog aku . Sekarang korang dah faham ?


4.Dah ada username ? Korang masuk kan dalam box tu and click get 


5.Kemudian click pada generate code


6.Lepas tu satu slide box akan keluar . Dia beri korang dua pilihan . Nak paste dalam blog atau website lain .
So ape yang korang perlu buat just copy code dalam scroll box blogspot tu , bukan html tau ! hihi

Dah lepas korang copy code tu korang pergi Dashboard > Design > Edit html
Ctrl+f serentak and cari code </head>
Paste la code yang korang copy tu atas </head> tadi okay . Kemudian Save !

Okay btw aku nak selit kan satu doodle buruk *tehee

Haha buruk kan . Lama dah tak mendoodle .Camni la jadi nyee , terketar-2 =='



#Aku suka Almond London .Okay boboyyyy :D

11 comments:

Faqihah Husni said...

Waah. Baru nak tanya Tok Wan buat macam mana. Dah buat dah. Anyway, comel doodle tuh. GERAM!! Almond London? Pernah pergi London tak?

nina pendek said...

Besh besh besh. mekasih :)

Anis Diyana said...

almond london?tak suka langsung,hahah

Apit Biebs said...

@Faqihah HusniTokwan pulak dah , tokpit ler , hihi tq , hhu takpernah ;p

Apit Biebs said...

@nina pendeksesama ;)

Apit Biebs said...

@Anis Diyanawaa smpai hati anis ! best okay , haaha

N.A.R.I.F said...

macam mana nak buat scroll box ?

Raja Shahrizza :) said...

info yang berguna . Thanks :)

noorcahaya said...

thank you :)

bdakkacamata said...

asal x jadi ea

A Little Girl said...

tak jadi pon

Subscribe