tutorial #39 : Cara pasang hover untuk template denim

Okay . nadjmi tanya macam mana nak letak hover kalau kita pakai template denim , yaa , memang tak kan jumpa , btw apit pun ada masalah dulu time nak pakai hover , huhu , actually apit pakai denim laa sekarang . haha .Okay stop merapu .

1Dashboard > Design> Edit Html .

2Ctrl+f serentak and carik code ni a:visited {

3Okay da jumpa ? Baguihh . Paste kan code ni dekat bawah dia
a:hover {
color:#000000; background:url(Url link hover korang);
background-repeat:repeat;
text-decoration:none
}


4Okay da siap ? Cun . Tak paham ? Tengok gambar

Sorry . Yang dihitam kan tuh code sulit , harap maklum :) Baibai

Update
Ada orang cakap tak jadi . Takpe . Ada lagi satu cara lain . Btw credit to nana

Korang pergi edit html and carik code ni ]]></b:skin>
Paste code ni kat atas dia okay
a:hover {
color:#000000; background:url(URL GMBR);
background-repeat:repeat;
text-decoration:none
}

10 comments:

Eff♥ said...

menjadi. huaaa :D

Apit Biebs said...

@Eff♥
Baguihh aaa

NadjmiNidza said...

thanks apit :DD , hee ~

cerite syabusyabu said...

tengs apit!da jadii!

aimi salam said...

apit,something wrong.tak jadi pun kat blog aimi.

ainiOREO said...

Its not working lahh :(

Apit Biebs said...

I da update baru . Cuba tyr

Min Min Gi said...

Tengss for the tuto, Apit..^_^

Min Min Gi said...

Nk tnye lha.. "url link hover korang" tu nak boh url link ape? ^_^

Kamalia Hashim's. said...

Apit, I ambik tuto ni k? Credit to you.

Subscribe