tutorial #1 : favicon

assalamualaikum :face75:. huhu ,. apit bosan laa . teringin pulak nk buat tutorial . ni my first tuto tau ! nervous laa .pulak . ok . korang mesti da tahu favicon tuh ape kan ?kpda ssiapa yg x tahu lagi boleh tngok sini
. ok .now korang da tahu kan ? ok sebelom tuh apit nk credit kak hanna sebab apit ikut tuto dye and buat tuto using code dye :face52:
sekrang korang pergi

dashboard > design > edit html
*apit x buat disable right click ok so ko just right click and tekan copy k *, then korang tekan Ctrl+ f serentak untuk memudahkn pencarian ok .then paste code ni kat ruangan search yg disedia kan
:)
</head>
ok .jumpe tak ? mesti ade punya ,carik smpai jumpa k , .then korang copy code yg kat bawah ni and paste dekat atas tadi k
<link href='URL ICON' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>
href='URL ICON' rel='icon' type='image/x-icon'/>


merah:gantikan dengan code icon korang k :face19:
ok kat sini apit da sediakan beberapa image yg agak cute .pilih la sendiri ea ?

http://dl6.glitter-graphics.net/pub/437/437716tvik3339uq.gif


http://dl4.glitter-graphics.net/pub/1008/1008954qqr71dvokd.gif



http://dl.glitter-graphics.net/pub/1008/1008951xbh88shb03.gif


ok .then preview dulu ,kalau takde pape error trus tekan SAVE ok ? kalau tak jadi bg thu k . assalamualaikum

:face15:

16 comments:

arith kim said...

thanks apit :D

Loretta Alenie said...

thankz ya^^

inaqiah izzati said...

slm . saia suda try tp tak jadi . knape ye ??

Aqila :) said...

Apit , thanks alot :)

Noor Dhaleeza said...

apit... tyme sy wt da jd... jd sy p preview da cntik da... tp tba2 sy suda save... tgk xjd plak.... napa 2 ya???

fiqah said...

x jdi pun. hehehe :)

Dieyla dila said...

salam sory neh apit..dila juz nk tegur sket...code ats 2 apit tertinggal bnda nie < la..cz 2 dyeorg buat xjd...

Nur Atiqah said...

THANKS ! ;D

♥eyraa lalolala♥ said...

apit, thanks ya ^.^

Nisa Si Gadis said...

yeah jadi2 . tengs :)

ieqa torpedo said...

tk tau nk paste kat mne ~ :(

fara said...

dapat bt :)

asyaaaa's said...

thankyou :)

makweblogspot said...

thanks ("

Nur Ain ♥ said...

thank you.menjadi ^_^

hazwani nabilah said...

Hai :0. Can ask you something ? Macamana nak cari ctrl+f tu ?

Subscribe