tutorial #30 : Cara nak letak Html code dalam entry

Okay , Ini memang penting ya , sebab kalau tak tahu cara ini jangan mimpi nak buat tutorial .
Apit mula-mula dulu masa buat tutorial juga menghadapi masalah tag broken .Kalau nak tahu ,
ada sesetengah kode tak boleh buboh dalam entry . Tapi dun worry la . Apit akan beritahu cara macam mane nak encode kod tersebut . Sebelum ni apit tanya benda ni dekat akak farhana .And menjadi . Okay mari belajar .Mula mula pergi dekat website ini .Then masuk kan kode korang and tekan perkataan encode . tngok gmbar kat bawah ni .


Lepas tuh pastekan je dekat new post . Jangan risau . Codenye memang nampak pelik . But bila da post terus akan jadi code biasa . Okay . tu je la . Selamat mencuba .
pssttt . cuba tngok gambar no 2 . tetiba watermark jadi .com terus . HA HA

11 comments:

tasha bieber's said...

Tak paham la...

Apit Biebs said...

@tasha bieber's Ini untuk orang yang nak post tutorial tp tak boleh , nnti kalau awk da buat tutorial sendiri awk akan paham

masz anissah said...

tk paham la ..

YayaBearry said...

ni tuto utk apa ?

cik kumbang said...

TQ for the tutorial :)

Naqeeb Hazriq Norazlin said...

x paham ar tutorial nie..letak video ar baru paham...

Farah said...

thanks awak , sy bru nk blajar buat tuto ~

Cik Purple said...

jadik.. thanks 4 dis tutorial..:)

zul zarif said...

x pahm la.....mcm mana org lain dok buat totorial atas kotak yang cute...

Dhia Johary said...

belum try tapi akan!! hehe

heirizalieyana said...

cmne erk tuto nieyh, , xphm sgt

Subscribe