tutorial #38 : Shadow outside your blog


Okay , apit tak pakai code ni dekat blog apit okay , sebab apit buat header bersambung so nampak tak lawa kalau pakai shadow ni .Kalau yang nak buat tu buat jelah okay .
Ada dua versi okay . btw credit to hanan

Versi 1

1Cari code nie #outerwrapper

2Paste nie dekat bawah dia
-moz-box-shadow: 0 0 40px rgba(0, 0, 0, .5);
-webkit-box-shadow: 0 0 9px rgba(0, 0, 0, .5);
-goog-ms-box-shadow: 0 0 10px #F52887
box-shadow: 0 0 40px rgba(0, 0, 0, .5)


Versi 2

1Macam biasa , pergi edit html , tak payah tick expand widget
and tekan ctrl+f serentak and cari code ini #content-wrapper {

2Paste code ni dekat bawah dia okay
-webkit-box-shadow: 0px 0px 20px rgba(0,0,0,0.4);
-moz-box-shadow: 0px 0px 20px rgba(0,0,0,0.4);
box-shadow: 0px 0px 20px rgba(0,0,0,0.4);
-moz-border-radius: 2em;
-webkit-border-radius: 2em;


Lepas tuh picit button save template . :face71:

9 comments:

HuMayRa_96 said...

nape tak jumpe code tu erk ??

Apit Biebs said...

@HuMayRa_96Pakai template ape ?

HuMayRa_96 said...

simple template .
hee ~

fiqah said...

jdi2.sye suker

Ejan said...

Thanks :)

Aina Hanani said...

thanks ... dah jadii...

Hana Khairuddin said...

takde pun code tu :/

SuperSyax said...

thanksaa lot

Fieq_dhLie ♥ said...

hahah ! jadikkk laa :)
thnkz a lottt ya !

Subscribe