tutorial #36 : Image Animation hover

Okay , tutorial ni han hanan yang mintak , malas nak cakap korang ikut je la step ni eh ?

1 Log in dulu , then tekan design and pilih edit html ,

2 Tekan Ctrl+f serentak and carik kot ni a img {

3Okay then korang paste kan kode yang apit bagi ni kat bawah kode kat atas tadi
/*------ IMAGE ANIMATION------*/
img {filter:alpha(opacity=100);
-moz-opacity:1.0;
opacity:1.0;
}


5Then picit button Save template !
Okay ,lepas tu preview dulu jadi ke tak , nak tngok jadi ke x hulur kan cursor korang kat gambar header or gambar mane-mane ,
Tuh je laa , kalau x jadi kasi tahu .Assalamualaikum

3 comments:

Pinkyy Ieqa Diaries :) said...

heyy. Apit. nk tnya . klau saya dh ltak code rounded image hover effect, boleh ke saya ltak lagi code image animation hover ?

Nurfarah Damia said...

Apit , kalau takde code a img { macam mana ?

ayse wahidaa said...

singgah kjab . hehe .

Subscribe