Leleh bhai baca novel :'(

Assalamualaikum korang , dah lama kot aku tak update blog , maybe semangat blogging aku dah kurang kot ?
Kalau dulu siang malam aku buat tutorial , sekarang ? Sepi je kan ? mm . Or mungkin disebabkan pelajaran kot aku tak update blog ni *mcam lah kat umah kuat study -,-main je lebih* , huhuu ,

Tapi sekarang ni kan aku asyik online fb je , Blog tak disentuh plak --, Bukan sebab ape tau , korang nak tau sebab ape ? Sebab nye incik musang ni sakit , asyik crash aje , bebulu pulak aku , kalau nak tulis post an , sekejap-2 dia terRestart balek , eeeee , rasa nak hempuk pun ada .nasib baik iman aku kuat , nak tahu tak camne dia crash ?
 
Sebenarnye aku dah kehabisan idea nak update , tapi ni aku nk citer korang lah kan ,semenjak dua menjak dan berenjak2 ni , aku ketagih nak baca novel ,antaranya "Cinta 3 Suku" , "Bini Aku Tomboy Ke ?" Tapi yg paling leleh abes novel "Andai itu Takdirnya" Nanges aku tau ! Haha , tak kisah lah korang cakap aku lembut ke ape ke ann , korang tengok je muka aku ganas*erk ?ganas lah sngat kan* tapi dalam hati ada taman beb ! Sobs sobs :'( yelah kan , aku sampai masuk bilik mak aku amek sekotak tisu , tapi aku 5 helai je buat lap hingus aku ni , Huhu , Aku cadangkan korang baek beli novel tuh ! Act aku pun pinjam akak angkat aku punya , huhuu , baca sinopsis kisa "andai itu takdirnya" kat bawah ni okay ,

Aleya, seorang gadis yang cantik dan berlatarbelakangkan keluarga sederhana, dalam diam menyimpan perasaan pada seorang anak tokoh korporat yang ternama yang juga merupakan rakan sekuliahnya di universiti di United Kingdom, Syed Adam Aizril. Syed Adam Aizril, wajahnya yang tampan menjadikan dia kegilaan ramai gadis. Limpahan kemewahan meletakkan ego dan kesombongan di singgahsana yang paling tinggi. Mentalitinya yang mementingkan darjat dan kedudukan telah menutup pintu hatinya untuk mendengar bicara hatinya sendiri yang pada ketika telah mula ada getaran buat Aleya.
Cinta...cinta telah menjadikan Aleya, gadis yang pendiam dan berperibadi sederhana, seorang yang kuat, tabah, tegas dan berani, walau dalam hatinya penuh cinta dan kasih.
Cinta...cinta telah mengubah Syed Aizril yang ego dan sombong kepada seorang yang sangat menghargai cinta dan kasih sayang.

Okay lah ,aku nak lepak :D kbye :))

16 comments:

Han Hanan said...

adoii,jiwang pulok

hiedayah NASIR said...

dah baceeee ! same lahh melelehh :)

Apit Biebs said...

@Han Hanan huhu sekali sekali apa salahnya :)

Apit Biebs said...

@hiedayah NASIR hoho ;) best kan ?

NurulJannah Sajidah said...

cerita dia memang best , sungguh kejam aizril . tapi hati aleya yang memang cintakan aizril tak boleh diluput . baca banyak kali pon tak kesah . siti rosmizah memang powerr ~ . semua novel dia terbaek .

Arisa Dania said...

dah lame bace novel ni . meleleh air mate . tak boleh tahan :(

Apit Biebs said...

@NurulJannah Sajidahhuhu ,tu lah , sedih tngok dia kehilangan danish :( ,apit kn kembar so mcam dpat merasai je :d hmm ,

Apit Biebs said...

@Arisa Dania haha dania pun baca gak :D

Nurin Hannani said...

dah pernah baca buku ni :D .

ツCik Ch0kiEツ said...

the best novel :') memang sedih lah cite nih.. tapi best. banyak kali ulang pun, rase tak jemu langsung.

norhanani said...

hahaha,,,nani baru abis bace novel cinta 3 suku tu,,,ahhh!!! sumpah novel best tu sgt2~

Syaidatul Nur Liyana said...

buku2 Siti Rosmiza mmg da BEST =]

Cik Eyka said...

cnta 3 suku tuh eyka da bce . andai itu takdir nya tuh lak , law bce 10 kly , 10 kly gak na maw nages . kan3 ?

nazira said...

Sama la.. Menangis samapai bengkak baca novel ni..hu3..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

aiskrimsato! said...

yeah, Andai itu takdirnya. gempak ah novel uh !
anyway.. 1st time jumpe lelaki mcm kaw. *loves novel
=)

blacky ;D said...

Dah pernah baca! Gila best! Haha!

Subscribe