Tips menarik follower

Okay , kali ni apit nak kasi tips pulak . Macam mane nk tarik follower or reader datang blog kita
Bukan la nak tunjuk yang apit ni ramai follower or blog famous . Tak okay .Tapi kita sebagai blogger kena la share2 kan ? Hee . Okay .Jom tngok ape yg perlu korang buat untuk tarik follower


:60: Blogwalking
Okay . Yang ini memang penting sekali . Tahu ape tu blogwalking ? Bukan blog berjalan okay .
Blogwalking ni macam kita pergi blog orang lain .Cara ni memang berfaedah , and jangan pulak korang da jenjalan kt blog someone tuh jadi silent reader je , at least tulis something dekat shoutbox dia ,

:60:Entry yang bagus
Hahh . Yang ni pun sama .Bukan nak berlagak yg entry apit bagus la kan . Tapi sememangnya ramai blogger suka baca entry yg bagus ,. mcam entry ben ashaari dengan cik epal . Entry dorang memang best . Yg apit tak sebut tu jangan touching ok .Hehe

:60:Tukar link
This one bermaksud korang kena la selalu join bloglist , tak pun join je mane mane blogger site dekat fb tu . Berlambak , contoh macam Sahabat Blogger . And jangan sombong untuk letak link blog korang kat mane2 blog yang ade widget mister linky tu . Sure ade orang click name korang .

:60:Guna kan perkataan yg elok
Okay . Yang nie korang kena baca betul2 . Apit tngok ade sesetengah blogger yang suka mencarut dekat dalam blog dia ? Yah , memang blog dia , tp tolong kurang kan sikit takpun takpayah mencarut langsung . Ade yg tulis "Aku Fuck kau la Biatch" .Rasa nak lempang pakai selipar jamban pun ada .

:60:Mesti ada nickname sendiri
Kalau boleh korang kena ada nama nickname ataupun gaya penulisan yg tersendiri . Lain dari yg lain . Macam cik epal dia memang da famous dengan nama tuh . Hanis zalikha pun sama . Cuba cari nama yg simple , tak perlulah nama mcam ini "Apit kokocrunch sarapan pagi" .HA HA HA .ada ke ?

:60:Cuba pikat owner blog dengan ayat masyukk
Okay .selalu nye ramai bebudak baru blogging ni pakai ayat i follow you ,you follow back , follow me back and yg sewaktu dengannya . Kalau boleh tak payah la pakai ayat ni . Cuba guna ayat lain macam "blog comel la . i follow . kuikuikui" .Setidaknya ayat ni tidak seteruk ayat follow you , follow me back tu kan ? *suka suka .kihkih

:60:Jangan kedekut ilmu
Kalau ada orang tanya jangan la kedekut untuk share okay .Konon nak awak sorang je ade benda tu . contoh kalau orang tu tanya mcam mane nk carik background comel2 mcam awk ni ? Dye lantas jawab sorry , tak boleh bagitahu .*Apit tak kedekut okay .

:60:Tutorial
Cuba korang perhatikan betul2 .Blogger-blogger baru suka follow blog yang ade tutorial , macam hannafauzan . mase apit mula2 blogging dulu , rasanya blog dia je la yang apit tahu ada tutorial . sekarang ni berlambak blog yang ade tutorial termasuk la blog apit sekali . Yang ni tak wajib okay .

Tuh je la yang apit dapat share dengan korang untuk entry kali ini .Kalau ada yg terasa , apit mintak maaf , tak bermaksud , Okay .Nak pergi tido .Assalamualaikum .

7 comments:

Encik Peluang said...

Morning...tuan rumah sihat ke x...hehe

Tinie♥ said...

Bw here.

sailormoon said...

suka blogwalkinggggg

muhd faez said...

tuan rumah
i follow you
hehe
:)

Epola said...

"Apit kokocrunch sarapan pagi"
I LIKEEEEE~ ^^

apit, tx aja buat brung biru tu. asl skrg da tade? haha >.<

singgah dari;
EPOLA

Budak Kemetot said...

ngeee :) suka bace yang iniii :) yeahhh , 5 stars !

FiSh said...

hello pernah dengar kiss-a-ten?

Subscribe