Benda yang aku akan buat kalau bosan .


Assalamualaikum semua dan selamat pagi  Mak Bedah sihat ? Mak Jah ? Atotot sian nya . Sakit yee ? Takpa sihat lah nanti tu ^^ Sumbat lahh panadol 100 biji kalau nak sihat lagi ye . Huhu itu tips yang aku guna -.-

So its been a while kan since aku tak update blog ? Sat nohh nak kira . Haritu update review 15 Oct . 16 , 19 , 26 , 29 . 14 hari kan ? Sorry banyak nombor -.- Korang mesti pening kan . Ngaku jelah . Takpe boleh improve korang punya Mathematic lol xD

Korang buat apa kalau bosan ? Bersih kan lubang hidung ? Okay cool gila . Lepak ? Youtube ? Pergi Pavilion ? Haha takda kena mengena -______- Nak tahu tak aku buat apa kalau bosan ? Nak tahu ke tak ?
Korang dalam hati mesti cakap "Cakap jelah -,- Hebohh" . Kankan ?

First kalau online teka aku bukak apa ? Bermula dengan F berakhir dengan K . Take a guess . Okay dah dapat ? Amboi laju nye korang teka . Ye betul ! FACEBOOK lah jawapannya . 1 juta untuk anda yang berjaya menjawab .

Facebook

Laman sosial paling popular . Kenapa aku suka facebook ? Sebab aku ada ramai kawan kat sana :)
Sejak aku pindah Mantin ni , jarang sangat aku keluar rumah . Kawan dekat sekolah pun sikit jee . Boleh kira pakai jari :'( Korang tengok je aku macam ni kat dalam blog . Tapi kat luar , aku sunyi sangat :')
Nasib baik kt Facebook ada family BBB . Shoo suwiitttt ,

Blog

 Blog adalah tempat kedua aku luahkan perasaan .Tengok blog orang lain yang cantik-cantik . Tenang je rasa . Kalau bosan aku taip-taip lah . Tapi save draft je . Malas nak publish . Ekekeke ;p Kalau korang nak tahu , dulu aku taip macam mana tau ? Lembab gila mcam siput haram . Nak mencari huruf satu-satu kemain payah lagi . Sekarang , tengok skrin laptop sambil taip je . Sumpah taktipu . Hihi

Youtube

Okay teka amenda aku bukak kat youtube ? Aku takbukak yang bukan-bukan ye -.- . Iteww bukak lagu je . Lagu baru-baru . Lepastu download . Well korang dah biasa dengar kan ? Lagu satu aku bukak lagu baru karoake version lepastu melalak lah sorang-sorang konon suara macam Cody Simpson yeaaahhh . Kfineeee aku perasan :'(

Download movie

Yeah ni lah kerja aku . Mendownload secara haram . Haha takreti menyokong industri tempatan betul . Kesian dekat artis tanah air kita kan :/ Korang beli lah yang original . Banteras cetak rompak dan juga download secara haram . Aku je yang boleh download secara haram . Mwhehehe ;p

Twitter
Actually masa mula-mula aku buat twitter haritu takda siapa nak tweet-tweet dengan aku . Bosan gila . Tweet dengan kawan masa sekolah dulu je . Yang tweets dia dah 10k tu langsung taknak reply . Sedihnyewwww -.- Yelah maybe dorang gila hot dekat twitter and got many fans nak kena reply . Nevermind aku fahamm :)

Baca manga dan tonton anime online

Yeahh finally aku suka yang ni , aku memang suka baca komik dari kecik . Selalu pinjam komik orang lepastu tak pulang . Buat harta terus , kihkih . Tapi dah besar malas pulak nak membazir duit beli komik . Tengok online lagi jimaattt . Aku suka baca Naruto dengan Bleach . Omai so addicted dengan dua komik ni . Disebabkan terlampau sangat dengan komik ciptaan Jepun ni , aku pun dah boleh bertutur bahasa Jepun sikit-sikit . Boleh kira 1-10 . And lebih daripada tu . Hihi Jepun best ♥  . Ada orang tanya mana nak baca manga online . Korang boleh baca dekat sini > mangafox.com . Dia update tiap2 minggu setiap episode , Bahasa Inggeris :) 

Tu je lah kegiatan takberfaedah aku selalu buat kalau laptop dah kat tangan . Korang pulak selalu buat apa kalau online ? Share lewww , hihi k assalamualaikum

8 comments:

Maizatul Hamra said...

wahh... sama ngan saya la.. cuma saya tak download movies and baca manga.. hehehe.. :)

^^nu[dd]yra^^ said...

aku main facebook n blog jer slalooo ;)

OchinOlala said...

Apit , twu link komik online tak ? :D

mish cokat said...

ouh, bese lah tuh. saye suke FB blog and utube ;)

Ran Orkid said...

Saya selalu buka youtube nak tengok cover piano . hehe . alang-2 tu , cari sheet piano :D heheeee ~ best gile sampai mak bising -..-

apple ♥ sidz said...

hoho. mangafox. memg salu je layan komik kat situ XD

Iman Alia said...

Macam mana nak download movie ? T-T

Anonymous said...

hey diarykoyak.blogspot.com admin discovered your website via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered website which offer to dramatically increase traffic to your site http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer building link popularity link building seo backlink service high quality backlinks Take care. John

Subscribe