Bacalah kesedihanku ini*cehwahh

Cuba lihat kalendar untuk tahun 2012... 1 Ramadhan pada tahun 2012 jatuh pada 20 Julai iaitu hari Jumaat, jadi 3 Ogos 2012 bersamaan 15 Ramadan juga pada hari Jumaat. Sama dengan satu hadis Nabi SAW tentang huru hara besar yang akan terjadi pada tengah ma...lam pertengahan Ramadhan iaitu hari Jumaat 15 Ramadhan di bumi ini. Huru hara yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur... Satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dari langit, bukan kiamat tetapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3, yang tinggal hanya 1/3 shj. ( Menurut kajian NASA, pada 21-12-2012 satu planet yg yang dikenali planet X akan melintasi bumi ) Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 itu? Adakah peristiwa itu akn berlaku pada 2012?? Hanya ALLAH yang Maha Mengetahui.. Yang penting kita perbanyakkan ibadat dan berdoa agar kita termasuk dlm golongan yg dilindungi Allah, jika mati biarlah kita mati dlm Islam dan beriman.. Apa pun, peristiwa itu pasti akan berlaku mengikut hadis Nabi SAW di bawah.. Dari Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahawa Rasulullah SAW bersabda: Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan itul...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah? " Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jumaat, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jumaat di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan solat Subuh pada hari Jumaat, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: " Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus ", kerana barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa".

Sebenarnye bila aku baca benda ni aku rasa takut pulak . Btw semalam hari Jumaat kan ? Motor aku hilang doe . Haha takboleh guna ayat doe lepas baca post atirah . hihi #terasee . Yelahkan . Motor tuh da lock dah .Taktahu siapa yg kebas memang si** la kan . Pfft . Sorry tercarut . Dahlah semalam balik awal .Pukul 12 camtu .Panas gila lahh ==' Dah takda motor kan . Terpaksa aku jalan kaki ==' 

Then time jalan kaki tuh satu keta pun taknak tumpangkan aku . Kalau kau Africa takpelah kan .Ni orang Melayu .Agama takpayah cakap la kan .Sedihnyewww . Balek-2 terus teguk air . Bukan terlupa yang aku tngah puasa tapi memang takdpat tahan .Iman tak kuat :( Takpa la lain kali aku kasi ganti . 

Baideweh blog dah tukar baju .Maklum la nak raya kan .Alah ala kadar je design nye . Tuan dia warna purple ja . Siapa warna purple goyang perut mcam aku sekrang . Sorry korang tak nmpak :/ Haha weh korang,  nak duet raya ? xD takdapat duet raya , kad raya pun jadi lah .Haha bantai :D 


Lastly aku berharap sangat-2 pencuri motosikal tak bermaruah tuh kena sondol dek babi hutan . Babi hutan takda babi hijau angrybird pun jadi lahh xD Huhuks ..Kboyy korang :))


Tadi kt BBB bergaduh sakan dengan Nadhirah .Tak soba nak tunggu dia buat video dengan Nazihah pasal aku .Tunggu je la kalau nak tahu betul ke tak . Kot-2 dia tak berani buat ? Miehehe , Saje je nak buat beliau angin nih , hihi .

6 comments:

Nadhirah said...

wekkkkk saya berani sgt sgt. hahahahah wait and see. :P

Faqihah Husni said...

HAHA! Apit ni suka buat lawaklah! Tergelak baca perenggan last. Acc, nak letak 5 ingget dalam sampul raya tuh. Tak da bajet pulak

Apit Biebs said...

@Nadhirahokengg !

Apit Biebs said...

@Faqihah Husniyg babi tuh ke ? O.o kihah dah hantar dah ke ?

Arisa Dania said...

HAHA , lawaklah perenggan akhir . hadis tu jangan caye . tu hadis palsu.

wanawoohyunie said...

hohoh boleh ke ganti puasa tuu? xD

Subscribe